Heb je een verstopt riool? Dat is vervelend. Laat dan zo snel mogelijk je riool ontstoppen door een professioneel bedrijf. Vervolgens doe je er goed aan om je af te vragen waarom je riool eigenlijk verstopt raakte. Door dit te weten, weet je hoe je in de toekomst een verstopt riool kunt voorkomen. In dit blog leggen we je uit wat een rioolverstopping kan veroorzaken.

Verstopt riool oorzaak 1: vet

Je zou het misschien niet denken, maar een veel voorkomende oorzaak van een verstopt riool is vet. Zelfs het kleinste beetje vet dat door je afvoerputje gaat, bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse afwas, kan voor problemen zorgen. Kleine vetresten zorgen niet meteen voor een verstopt riool, maar op den duur kan dat zeker gebeuren. Het beste kun je gewoon geen vet door de afvoer laten gaan. Kan het niet anders en moet je dat af en toe doen? Reinig dan eens per maand de afvoer met soda en heet water.

Verstopt riool oorzaak 2: haren

Een rioolverstopping veroorzaakt door haren komt vooral voor in de badkamer, in de afvoer van de douche. Vooral lang haar gaat snel klitten en blijft aan elkaar kleven. De beste manier om dit tegen te gaan is door na een of enkele douchebeurten het doucheputje even leeg te maken.

Verstopt riool oorzaak 3: boomwortels

Wortels van bomen zijn soms zo sterk dat ze dwars door een riool kunnen groeien en zo voor een verstopt riool kunnen zorgen. Het vervelende hieraan is dat je er bijna niks aan kunt doen. Gelukkig komt dit ook bijna nooit voor. Maar mocht je hier bang voor zijn, schakel dan tijdig professionele hulp in.

Pin It on Pinterest