Wat is kobe beef?

Geplaatst op

We nemen in deze tekst met je door wat kobe beef is?

Veel mensen gaan naar de sushitent en vinden dit een bijzondere exotische manier van uiteten gaan, en dat is ook zo. Natuurlijk zijn er altijd nog zaken die nog exotischer zijn en daarbij ook prijziger.  We denken bijvoorbeeld aan kobe beef. Misschien heb je er wel eens over gehoord, maar de kans bestaat ook dat je niet weet wat het precies inhoudt. Deze blog is geschreven voor geïnteresseerden of voor mensen die totaal niet weten wat kobe beef is.

Lees snel met ons verder om te ontdekken wat er nu zo bijzonder is aan dit stukje vlees.

Kobe beef: een wonderlijk goede smaak

Veel mensen van over de hele wereld zijn bijzonder idolaat van het Japanse kobe beef. Dit stuk vlees komt van Wagyu runderen. Van oudsher waren dit de keizerlijke runderen. Alleen de keizer van Japan had de beschikking over het vlees dat van deze runderen kwam.

Wanneer we de mensen die dit stuk vlees goed kennen erover horen, dan is dit niets dan lof en inderdaad de smaak is keizerlijk te noemen.

Het vlees krijgt veel van zijn kwaliteit en smaak door de behandeling die de runderen krijgen. Je zou kunnen zeggen dat ze de koninklijke behandeling krijgen, waardoor ze een royaal leven leiden in vergelijking met hun broertjes en zusjes in de bio-industrie.

Heb jij er wel eens van gehoord dat runderen gemasseerd worden en bier krijgen? Daarbij hebben ze ook bijzonder veel ruimte om zich te bewegen. Dit laatste is ook een aanzienlijke luxe vergeleken met de ronduit misdadige bio-industrie die wij in Nederland kennen.

Het vlees is een delicatesse en daar betaal je voor

Wanneer vergelijken wat de kosten zijn van rundvlees uit de supermarkt en het zogenaamde Wagyu rundvlees, dan er prijsverschil bestaat bestaat, maar er is dan ook een aanzienlijk kwaliteitsverschil tussen kobe beef en een bioindustrie beef.

Voor 500 gram gehakt van een Wagyu rund betaal je zo’n 20 euro. Dat verschilt aanzienlijk met de prijzen die men in de supermarkt voor gehakt hanteert. Heb je meer zin in een ribeye? Dan betaal je zo’n €60. Het is misschien geen vleessoort die je elke week aanschaft, maar je zou het op zijn minst eens een keer kunnen proberen.

Wij houden je graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gezond voedsel, drinken en verschillende zaken die te maken hebben met de waterkwaliteit in ons land. Eten en drinken zijn de absolute basisbehoeften en daar willen we graag de nodige informatie over delen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door hoe jij je zaken als een aquarium kan realiseren.

Contactgegevens

Via info @ aqua-service.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden