Waarom sushi zo populair is?

Geplaatst op

Mensen zijn de vette hap een keer zat. Thuis bestellen was altijd een zaak van pizza, patat of kebab. Tegenwoordig zijn er veel meer andere dingen mogelijk, waaronder sushi. Heb je een keer zin om sushi te eten dan kun je gewoon met een gerust hart naar sushi afhalen hoofddorp gaan. Ze hebben de lekkerste sushi in de omgeving. In deze blog nemen we je mee naar de wereld van sushi

Veel variatie

Sushi is een populair gerecht om thuis te eten, maar natuurlijk ook om een restaurant te nuttigen, omdat het zoveel variatie te bieden heeft. In zo’n restaurant kun je ook trouwens verschillende tapas krijgen uit Japan die niet per se sushi zijn maar wel heel lekker. Sushi is gemaakt van rauwe vis en rijst en komt in verschillende variaties. Ook bestaat de sushi gemaakt van zeewierpapier waarin vis en rijst gedaan is. Dat noemen we temaki. De bekende californiaroll, is een maki sushi. Zo zijn er nog veel meer andere soorten sushi waar je van kunt genieten. Het is dus een alles behalve eenzijdig gerecht.

Gezond

Wanneer je sushi op een verantwoordelijke manier eet, je dus niet volpropt in een all-you-can-eat-restaurant, dan kan sushi erg gezond zijn. Wel is het belangrijk om te kiezen voor sojasaus met minder zout, of gewoon minder sojasaus te gebruiken bij een sushi en te kiezen voor sushivariaties waar niet te veel mayonaise bij gebruikt is. Wanneer je er allerlei dikmakende sauzen bij doet is het ook weer ongezond, dat is jammer want vis en de groente die je bij de sushi krijgt zijn erg gezond.

Waarom is sushi populair?

De vraag van dit artikel is waarom sushi populair is. Wij denken dat het komt omdat het zo leuk is om verschillende gerechtjes te delen samen, de variatie van de gerechten, het idee dat het gezonder is dan patat of pizza en natuurlijk de Japanse sfeer die er in een sushirestaurant heerst. Dat heeft toch iets exotisch en daardoor iets bijzonders. Sushi is iets wat wij totaal niet kennen vanuit de Nederlandse culinaire cultuur. Juist daarom is sushi zo leuk.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door hoe jij je zaken als een aquarium kan realiseren.

Contactgegevens

Via info @ aqua-service.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden