Superfood marine phytoplankton, wat is het?

Geplaatst op

In het land van superfood zijn er veel guru´s te vinden, de ene heeft een nog mooier dieet bedacht dan de andere. Maar daar gaan wij het vandaag allemaal niet over hebben. Wij gaan gewoon kijken wat werkt op basis van wetenschappelijk feiten. Lees snel verder om te ontdekken waarom marine phytoplankton een superfood is die werkt.

Wat is marine phytoplankton?

Het idee van een superfood is vaak dat het de enige voedselbron is die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld op een onbewoond eiland terecht zou komen en die bron zou er overvloedig aanwezig zijn, dan zou het wel goed je komen. Denk voor zo´n voedselbron bijvoorbeeld aan avocado´s of bepaalde soorten noten en bessen. Natuurlijk zitten er superveel bruikbare voedingsstoffen in dit voedsel, maar geen enkele voedingsbron heeft alles wat je nodig hebt om gezond te blijven. Dus die mythe moeten we even onder ogen zien en ontkrachten. Verder bestaan er wel degelijk soorten voedsel die heel veel gezonde stoffen in zich dragen, een daarvan is de marine phytoplankton. Dit is een plankton die gekweekt kan worden, erg gezond is en dus een goede aanvulling kan zijn op een dagelijks dieet. Deze voedingsbron is te eten als shake en supplement.

Wat is er voordelig aan marine phytoplankton?

Marine phytoplankton voorziet in de behoefte van omega-3. Op deze manier hoef je geen visolie te eten, want daar zit het ook in. Nu vraag je je misschien af waarom dat goed is. Dit komt omdat voor een liter visolie veel vis gevangen moet worden. En aangezien de visstand vaak laag is door overbevissing, is het slim om dus niet te veel vis te vangen. Vissen eten dit plankton, en daardoor dragen ze omega-3 in zich. Dus marine phytoplankton eten is een veel directere manier om deze gezonde voedingsstof binnen te krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door hoe jij je zaken als een aquarium kan realiseren.

Contactgegevens

Via info @ aqua-service.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden