Meer weten over chocoladeletters?

Geplaatst op

Chocoladeletters zijn in Nederland erg populair. Vooral met Sinterklaas eet of krijgt bijna iedereen wel eens een chocoladeletter. Tegenwoordig zijn er naast melk, puur en witte chocoladeletters veel meer smaakvarianten te vinden. Eigenlijk net zoals met pepernoten. De letters zijn bij een goede chocolatier zelfs te personaliseren. Bij Choco-paradijs is het bijvoorbeeld mogelijk om de chocoladeletter te personaliseren met een bedrijfslogo of tekst. Daarnaast verstuurt het Choco-paradijs hun chocoladeletters per brievenbuspakket. Zo stuur je ze meteen naar de juiste persoon! Uiteraard zijn ook hier letters A tot en met Z verkrijgbaar.

Hoe komen chocoladeletters aan hun vorm?

Chocoladeletters kunnen op 2 verschillende manieren aan hun vorm komen:

  1. Het gebruiken van een mal, waar de chocolade in wordt gegoten. De chocolade hardt uit waardoor deze in de specifieke vorm blijft.
  2. Hand gespoten chocoladeletters. Deze worden meestal verkocht als ‘luxe’ chocoladeletters. Doordat de chocolade vaak wat romiger is als deze gespoten worden is de chocolade ook minder hard en lekkerder. De chocolade smelt dan echt in je mond.

Bevat de M bijvoorbeeld meer chocolade dan de I? 

Nee, ondanks dat veel mensen denken dat in sommige letters meer chocolade zit dan andere is dit niet waar. De chocoladeletters worden vaak verkocht per x aantal gram. Of je nou een chocoladeletter van 200 gram in een M koopt of in een I maakt dan niet uit.

Kan ik de chocoladeletters bewaren in de koelkast? 

Ja, je kunt chocoladeletters bewaren in de koelkast, maar dit raden we niet aan. De smaak van de chocolade komt het best uit zijn recht wanneer je deze op kamertemperatuur eet ongeveer tussen de 18 en de 20 graden. Chocolade gaat smelten bij een temperatuur boven de 24 graden.

Waarom zitten er vaak ribbeltjes op de chocoladeletters? 

De ribbeltjes op chocoladeletters zitten er omdat ze zo makkelijker loskomen uit de mal. Daarnaast zorgen de ribbels er voor dat eventuele beschadigingen en koelvlekken minder goed zichtbaar zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door hoe jij je zaken als een aquarium kan realiseren.

Contactgegevens

Via info @ aqua-service.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden