Hoe maak je de beste sushirijst?

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren hoe je sushi kunt bereiden. Er bestaan diverse soorten sushi, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: de rijst. Goede sushi rijst is essentieel om ervoor te zorgen dat je de juiste smaak krijgt. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je sushi rijst klaar kunt maken om daarna deze om te toveren tot een heerlijke portie sushi!

Mocht je jezelf de moeite willen besparen en alsnog willen genieten van heerlijke sushi? Reserveer dan een plekje bij Sushi Station in Hoofddorp.

Stap 1: kies de juiste rijst

Er bestaan meerdere soorten rijst. De rijst die bijvoorbeeld gebruikt wordt in de Indiase keuken is weer heel anders dan de rijst die gebruikt wordt in de Japanse keuken. Japanse rijst is namelijk van nature veel kleverige dan droge rijst. Dus je moet kiezen voor de juiste sushi rijst. Doorgaans staat dit in de supermarkt al duidelijk aangegeven welke rijst wel of niet geschikt is voor sushi.

Stap 2: kook de rijst

Als je eenmaal de juiste rijst in huis hebt gehaald, dan moet je vervolgens de rijst koken. De juiste verhouding is 2 scheppen water op 3 scheppen rijst. Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven.

Stap 3: laat de rijst afkoelen

Als de rijst goed gaar is, dan is het zaak om de rijst af te laten koelen. Dit kan, afhankelijk van de hoeveelheid aan rijst die je hebt klaargemaakt, zomaar een halve dag duren.

Stap 4: meng de sushi rijst met azijn

Het is belangrijk dat de rijst een klein beetje een zure smaak heeft. Om dit voor elkaar te krijgen bestaat er speciale sushi azijn waarmee je de sushi rijst zijn typische smaak krijgt.

Nu de rijst klaar is, kun je de sushi gaan rollen. Veel plezier en eet smakelijk!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door hoe jij je zaken als een aquarium kan realiseren.

Contactgegevens

Via info @ aqua-service.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden