De zomer is alweer teneinde. Dit betekent dat we steeds meer dagen met regen kunnen verwachten en dat heeft ook een invloed op onze tuinen! Een grote hoeveelheid wateroverlast kan ervoor zorgen dat verschillende soorten bloemen, planten en struiken zogezegd “verdrinken”. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin goed bestand is tegen de wateroverlast die we hier in Nederland kennen tijdens de herfst en de winter! In deze blog geven we je een aantal adviezen waar je mee uit de voeten kunt voordat het grijze weer zijn intrede zal doen. Doe er je voordeel mee!

Greppels

Afhankelijk van de grootte van je tuin, kun je kiezen voor een irrigatiesysteem. Dit kan erg gecompliceerd zijn met de nieuwste technologieën en apparatuur, maar het kan ook erg eenvoudig zijn. Je kunt namelijk al een hele boel oplossen door middel van het maken van wat diepere greppels langs je tuin. Op die manier zal het overtollige grondwater sneller naar deze greppels toestromen. Bonuspunten: je krijgt hierdoor een extra ecosysteem in je tuin waar je weer extra van kunt genieten!

Opsluitbanden

Je wil natuurlijk zorgen dat je planten wél voldoende water houden. In dat geval kunnen opsluitbanden een handje helpen. Deze opstaande randen zorgen ervoor dat het deel van de tuin waar de planten en de aarde zich bevinden, niet teveel water kwijtraken. Het zorgt er daarnaast ook voor dat eventuele looppaden minder water krijgen wat eventuele verzakking van de grond kan tegengaan.

Watergoot

Ten slotte kun je ook een watergoot toevoegen aan bepaalde delen van je tuin. Een watergoot zorgt ervoor dat het regenwater niet op de bestrating blijft liggen maar goed kan worden weggevoerd. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar voor een watergoot, maar de meeste zijn bijna niet te zien en sommige zijn zelfs volledig verwerkt tot onder de bestrating.

Pin It on Pinterest