De beste dranken voor bij de sushi!

Geplaatst op

In elk restaurant heb je vaak een enorme hoeveelheid aan soorten wijn, bier, frisdrank of sap waaruit je kunt kiezen. Dat is niet vreemd aangezien iedereen graag wat wil drinken bij het eten! Het is ook geen goed bewaard geheim dat de drank vaak hetgeen is wat de horeca het meeste opbrengt. Daarom wil elk restaurant haar gasten de mogelijkheid bieden om een glas wijn, bier of frisdrank aan te kunnen bieden waar zij nu juist behoefte aan hebben.

Er zijn echter wel bepaalde regels en gebruiken als het gaat om het nuttigen van een drankje bij een bepaald gerecht. Niet elke combinatie is altijd even goed. Zo weten de meeste mensen bijvoorbeeld wel dat rode wijn het beste past bij vleesgerechten zoals een biefstuk, lamskotelet of varkenslapjes. Ook zullen de meeste mensen weten dat je bij kipgerechten of een gerecht met vis vaak het beste voor een witte wijn of een rosé kunt kiezen. Maar hoe zit dat eigenlijk met sushi? Sushi bestaat uit rauwe vis, dus dat betekent witte wijn. Natuurlijk, maar wanneer je naar een sushi restaurant gaat of sushi bestelt, dan zul je vaak ook wat andere gerechten uitzoeken zoals bijvoorbeeld beef teryaki of een ander vleesgerecht waar dan eigenlijk juist weer een rode wijn goed bij zou passen. Om je in deze wirwar een handje te helpen geven we je in deze blog onze 3 tips voor de beste dranken voor bij de sushi!

Optie 1: (bruisend) water

De eerste optie die we graag willen aanbevelen, is dat je gewoon een glas, karaf of fles water bestelt. Dit mag bruisend water zijn, mineraalwater of kraanwater. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat je een drank neemt die de smaak in je mond neutraliseert. Daarom zit er ook vaak gember bij de sushi. Dit zorgt er namelijk voor dat, na elke verschillende sushi maki die je opeet, je je mond weer klaar maakt voor een nieuwe smaaksensatie. Water helpt hier heel goed bij omdat het een neutrale smaak heeft. Het water zal dus een minimale invloed hebben op de smaaksensatie die je ervaart bij het eten van verschillende soorten sushi.

Optie 2: Japanse wijn

Japanse wijn wordt vaak van rijst gemaakt en past helemaal in dezelfde stijl van de Japanse keuken. In tegenstelling tot de Europese wijnen zoals bordeaux´s, chardonnay´s en prosecco, heeft een Japanse wijn een veel mildere en subtielere smaak. Hierdoor heeft het niet al te veel invloed op het gerecht waarbij je het nuttigt. Het heeft echter wel voldoende karakter dat het de mogelijkheid heeft om de smaak van de sushi of een ander Japans gerecht wat je hebt uitgekozen te kunnen versterken. Net als dat een bepaalde Europese wijn een bepaald hapje erg anders kan laten smaken, geldt hetzelfde voor Japanse wijn.

Optie 3: wat je zelf maar lekker vindt!

Deze derde optie is misschien een beetje flauw, maar hij telt wel degelijk mee! We vergeten namelijk vaak dat het een luxe is om uit eten te gaan of om eens lekker te bestellen! Je betaalt dus graag wat meer voor lekker eten en het gemak. Wij vinden dat je dan niet hoeft in te leveren op de ervaring, dus: bestel lekker een glaasje van wat je zelf maar het lekkerste vindt!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door hoe jij je zaken als een aquarium kan realiseren.

Contactgegevens

Via info @ aqua-service.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden